

Agenda of the International Seminar on Results-Based Financing (RBF)

Simultaneous translation from French to English and from English to French will be available during all sessions.

Session	Description	Duration	Time	Language	Speakers			
Wednesday, 18 th January 2023								
Official Opening	Welcome Speeches	30 min	9:30am -10am	French and English	M. Younes Sekkouri (MIEPEEC) M. Mohammed Dardouri (INDH) Ms. Malika Laasri (MCA-Morocco) Ms. Alicia Robinson-Morgan (MCC)			
Introductory session	 MCA Intervention: Objectives and Agenda Instiglio intervention: Presentation of panelists and speakers + Introduction to Results-Based Approaches (RBA). 	30 min	10am -10:30am	French	M. Mourad Bentahar (MCA) M. Pierre Hodel (Instiglio)			
Coffee break		15 min	10:30am – 10:45am					
results-based mechanism	Sharing the Colombian experience with results-based financing mechanisms starting from the pilot experience of SIBSCO up to the implementation at the scale of the Bogotá City Hall (focus on the evolution of the entire ecosystem with different perspectives).		10:45am – 12:15pm	English	M. Daniel Uribe (Fundación Corona) M. William García (Bogotá Department of Economic Development) M. Mario Reina (SECO in Colombia) Ms. Aura Cifuentes (Colombia National Planning Department) M. Sebastian Osorio (Instiglio)			
Lunch break		١h	12:15pm – 1:15pm					
Panel 2 : Global and future perspectives on results-based approaches	Discussion around examples of results- based financing mechanisms around the world, evidence on their effectiveness, and prospects for this type of mechanism.	1h30 min	1:15pm – 2:45pm	English	Ms. Aneta Wierzynska (Global Fund) M. Ryan Moore (MCC) Ms. Florencia Devoto (Morocco Employment Lab) M. Michael Rieser (UBS Optimus) M. Avnish Gungadurdoss (Instiglio)			
Panel 3 : The Moroccan experience with results-	Presentation of the various RBF instruments and solutions put in place in	lh15	2:45pm – 4pm	French	M. Pierre Hodel (Instiglio) Ms. Dalal Azzouzi (Instiglio)			



based development mechanisms - Part I	Morocco during the Compact and its results so far (descriptive).							
Networking coffee		30 min	4pm – 4:30pm					
Thursday, 19 th January 2023								
Panel 3: The Moroccan experience with results- based development mechanisms - Part 2	Discussion around the Moroccan experience with results-based instruments from the perspective of high-level government officials (focus on employability).	Ih 15 min	9:30am – 10:45am	French	M. Said Ziane (INDH) M. Yahya Oukach (ANAPEC) M. Samir Ajaraam (MIEPEEC) M. Mourad Bentahar (MCA-Morocco)			
Coffee break		I5 min	10:45am – 11am					
Panel 4: The African experience with results- based development mechanisms	Discussion around the experience of different African countries with results- based instruments and perspectives in the context of MCC compacts.	1h 30 min	I Iam – 12:30pm	English	Ms. Patricia Richter (ILO) M. Bernard Ayensu (Ghana TVET) Ms. Ndeye Koroma (MCCU Sierra Leone) Ms. Alicia Robinson-Morgan (MCC)			
Key insights session	Presentation of key insights of the four panels.	15 min	12:30pm– 12:45pm	French	M. Mourad Bentahar (MCA-Morocco) M. Ryan Moore (MCC)			
Lunch break		١h	l 2:45pm – 2:45pm					
Presentation of the endline of the RBF pilot program of the MCA and INDH	Presentation of the learning agenda and the results of the pilot programs managed by the MCA and INDH during Compact II – Morocco.	lh15	2:45pm – 4pm	French	Ms. Florence Oberholzer (Instiglio)			
Perspectives from the field	Discussion around service providers' field experience with the two RBF pilots.	١h	4pm – 5pm	French	ТВС			
Conclusions and closing speech		10 min	5pm – 5:10pm	French and English	M. Avnish Gungadurdoss (Instiglio)			
Networking coffee		20 min	5:10pm – 5:30pm					